D-DAYS UP

Res till det fascinerande landet Kuba

Res till det fascinerande landet Kuba

Res till det fascinerande landet Kuba

Kuba är ett spännande och fascinerande land likt få andra ställen i världen. Här står koloniala byggnader ståtligt kvar och kompletteras med snirkliga små gator runt om i Havana. I Kuba finnes unik miljö och en huvudstad som fullständigt kryllar av historia och kultur. De polerade amerikanska bilarna från 50-talet står i stark kontrast till de koloniala byggnadernas flagnande färg. Här är salsamusiken alltid inom närhåll och när skymningen smyger sig fram börjar folkfesten. Kuba har en fascinerande anda, och en lokalbefolkning med öppna hjärtan och ogenerade salsa- och cha-cha danser på Havannas gator. 

 

Att resa är att utvecklas

Få saker förgyller livet som resor gör. Det är när vi reser som vi utvecklas, som vi lär oss nya saker och som vi samlar på oss erfarenheter och minnen för livet. När vi reser blir vi rikare – rikare på kunskap, erfarenhet och på liv. Det är denna rikedom som utgör en del av den rikedom som är spelar roll på riktigt i livet. Det som kommer få oss att le våra sista år i livet kommer vara våra minnen och historier från resor och äventyr i yngre år. De kulturella och sociala möten under våra resor är givande, lärorikt och spännande, om än stundtals svåra. Att samtala med någon som talar helt annat språk än en själv kan tyckas vara omöjligt, men faktum är att vi kommer långt på icke-verbal kommunikation och har mycket att lära av folk vi vanligtvis knappt kan föra vanliga samtal med.

 

Havanna kryllar av historia

Det finns många resor en människa bör göra i livet, och en eller två resor till Kuba står garanterat med på den listan. Kubas huvudstad och största stad Havanna utgår många resor till Kuba från, och det kan tyckas självklart med tanke på stadens unika arkitektur och kulturella och historiska rikedomar. Havanna fullständigt kryllar av historia och här finns något att upptäcka bakom varje hörn. Resor till Kuba kombineras med fördel med ett par fullspäckade dagar i huvudstaden och en rundresa runt om i Kuba. Överväg åtminstone att även besöka Cayo Santa Maria, Vinales, Santa Clara eller Trinidad.

 

En dag i Santa Clara

Under resor till Kuba passar det perfekt att stanna en dag i en mindre stad och utforska områden som vanligtvis går utanför den ordinarie turistresan. Santa Clara är en sådant stad, och här hinner man med stadens höjdpunkter under en fullspäckad dag. Santa Clara är i synnerhet känt för sin historia från den kubanska revolutionen, och alla landmärken som här där till. En lång dag i den lilla staden avslutas bäst med en mojito eller två på närmaste bar. Resor till Kuba är definitivt unika resor, som garanterar minnen och erfarenheter för livet.